Wie zijn wij

 

Edwin Jeanty van der Spek

Edwin is geboren in 1963 en is werkzaam als belastingadviseur. In 2011 is Edwin betrokken geweest bij een ongeluk waardoor een chirurgische behandeling van zijn netvlies noodzakelijk was. Tijdens het revalidatieproces heeft Edwin besloten om een bijdrage te gaan leveren aan het toegankelijk maken en verbeteren van de behandelwijzen van netvliesziekten.

Edwin heeft de oprichting van de Stichting begeleid en is vanuit zijn achtergrond (juridisch en financieel) nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken.

 

 


Marc Veckeneer

Marc behaalde zijn diploma van doctor in de geneeskunde in 1994. Tijdens zijn opleiding tot oogarts werkte hij aan de universiteit te Leuven, in het Torbay hospital (Engeland) en het Oogziekenhuis Rotterdam waar hij, na een fellowship van 1 jaar (1999) in de netvlies chirurgie, toetrad tot de maatschap. Sinds januari 2014 maakt Marc deel uit van de netvlies specialisten coöperatie Antwerp Retina Associates.

Zijn bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek leidde tot talrijke medisch wetenschappelijke  publicaties en in 2015 behaalde Marc zijn PhD na het verdedigen van zijn thesis over de chirurgische behandeling van netvliesloslating. 

Marc is al meer dan 15 jaar nauw betrokken bij de opleiding van oogartsen tot netvlies chirurgen. Eind 2013 richtte hij in samenwerking met collega Piet Noë op locatie in Rwanda een volledig operationele afdeling voor netvlies operaties op.

Om fondsen te werven voor toekomstige projecten ter promotie van netvlies chirurgie zette Marc in samenwerking met Edwin Jeanty van der Spek de Retina Repair Foundation op.

 


Koen van Overdam

Koen studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1991 -1998) en volgde de opleiding tot oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam (1998 - 2004). Tijdens het laatste jaar van zijn opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in de netvlieschirurgie. Tevens heeft hij netvlieschirurgie fellowships gevolgd in het Moorfields Eye Hospital in Londen (2004) en in Het Oogziekenhuis Rotterdam (2005). Sinds 2005 is hij netvlieschirurg in Het Oogziekenhuis Rotterdam, met vaatchirurgie als speciaal aandachtsgebied.

In 2012 heeft Koen 3 maanden vrij genomen om collega's in het buitenland, zoals Nepal en de Filipijnen, te helpen bij het opzetten en verbeteren van de netvlieschirurgie.